Suustra Coaching

Autisme & AD(H)D

‹ Terug naar Diensten

Heb je te maken met autisme of AD(H)D? Voor jezelf? Of bij een ander in je nabije omgeving? Je kunt voor veel onverwachte verassingen en valkuilen komen te staan.
Het lijkt complex en dat kan het soms ook zijn. Het is veelzijdig en daardoor chaotisch. Loop je tegen hindernissen aan?

Bij jezelf:

 • Krijg je de chaos in je hoofd niet op orde? 
 • Voel je je ‘anders’?  
 • Is contact met anderen soms lastig? 
 • Krijg je wel eens te horen dat je je niet kan verplaatsten in anderen?
 • Reageert de buitenwereld soms vreemd op je en snap je niet waarom?
 • Misschien snappen andere mensen je niet of snap jij juist de ander niet?
 • Herken je dat je sommige dingen heel goed bent (je talenten)en
  overdreven veel weet?
 • Je hebt vragen hoe je het makkelijker kan aanpakken.
 • Je wilt handvatten over concrete aanpak.

Vrouwen en autisme of AD(H)D:

Van nature hebben vrouwen andere rollen; vaak meer verzorgend en er wordt veel van je verwacht b.v. in het gezinsleven. Ook heb je (vaak) te maken met hormonale schommelingen, die voor onrust kunnen zorgen. Er wordt veel druk gezet op het inzetten van bewuste denkkracht.
Waarschijnlijk ben je erg vermoeid; je bent druk met compenseren en camoufleren van het niet kunnen overzien van je leven. Alles is geoorloofd tegen de oprukkende chaos in je hoofd. Je kunt heel stil zijn, het kan ook zijn dat je een veelprater bent. Er schuilt meestal een fundamentele onzekerheid en angst achter. Logisch dat je erg moe bent.

Hulp voor ouders van kinderen met autisme

Als je ouder bent van een kind dat een probleem heeft in het autisme of AD(H)D of je vermoed dit, dan kan het zijn dat je wat steun kan gebruiken. Soms zit degene met (vermoedelijk) autisme of AD(H)D in de ontkenning en is koppig en wil er niet aan. Hij of zij is hulp vermijdend en oudersteun is niet gewenst of wordt afgewezen. Hij of zij wil het zelf oplossen. Dan heb je zorgen en vragen. De (vermoedelijk) Autist of AD(H)Dér is de hele dag bezig is om alles onder controle te houden. Je wilt hem of haar helpen. Dit is niet simpel, dit is vaak complex.

In welke situatie je ook zit; het is altijd zinvol er eens vanaf een andere kant naar te kijken. Ik kijk graag mee en help je onderzoeken wat beter kan.

Je bent verdwenen in je eigen leven en de ander heeft je overgenomen. Je bent voortdurend gericht op de ander. Op alle signalen van de ander. Je leest de verwachtingen van de ander. Je past je aan, zodat het weer ‘schijn’ rustig wordt. Het begin om jezelf te hervinden is een moeizaam proces.

Naar volgende dienst: Co-verslaving ›

Categories
Recent Posts
Blog Nieuws