Suustra Coaching

Hulp bij Narcisme

hulp bij narcisme zwarte schaduw suustra coaching

‹ Terug naar Diensten

Hulp bij narcisme nodig? Heb je te maken met narcistisch gedrag in je omgeving, in je relatie, je familie of op je werk? Of heb je misschien zelf last van narcistisch gedrag en vraag je je af of je er iets aan kan veranderen?

Als act- coach en ervaringsdeskundige, coach ik mensen bij het praktische en emotionele proces van ‘hoe verder na narcistische
mishandeling’.

Ik ben verbonden geweest aan een gespecialiseerde organisatie, waar ik een aantal jaren intensief met deze problematiek ben bezig geweest en kan hulp bieden bij narcisme.

Narcisme in verschillenden contexten

Narcisme kan een reden zijn voor relatieproblemen. Kun je nog verder met elkaar of is de relatie voorbij? Ook kan narcisme in je familie (je -groot- ouders, broers/ zusters of kinderen) voorkomen. Is er een manier om het contact goed te houden, of is het beter de relatie te verbreken? Hoe ga je om met de situatie als er kinderen bij betrokken zijn? Er kan sprake zijn van ouderverstoting, waarbij de kinderen het slachtoffer dreigen te worden van jullie scheiding. De ene ouder probeert de andere ouder via de kinderen (manipulatie) buiten spel te zetten (te verstoten).

Op je werk kun er ook mee te maken krijgen. Narcistisch gedrag is vaak niet direct herkenbaar. Als je er middenin zit, hoef je het niet op te merken. Pas als je er last van gaat hebben, kun je het gaan zien. Dit merk je pas als je al (vast)zit in de manipulatie van een narcistische relatie. Hierdoor kun je het gevoel hebben dat je in een gevangenis zit. Je wilt eruit, maar het lukt je niet. Dan kunnen je ogen open gaan. Wat kun je dan doen?

Als je in je opvoeding te maken hebt gehad met deze mishandeling is het nog lastiger te herkennen: je bent eraan gewend. Je herkent het aan het effect wat het op je heeft. En als je terug gaat beredeneren, komen er vragen in je op: Hoe komt het dat ik zo pleasend ben? Hoe komt het dat ik steeds die beknellende angst voel? Kan ik er los van komen?

Hulp bij narcisme door coaching

Intensieve en deskundige begeleiding is nodig om weer sterker te worden. Wanneer je jarenlang te maken hebt gehad met een relatie/opvoeding met emotionele verwaarlozing en/of mishandeling, lijkt het alsof je ZELF bent verdwenen.

Je bent verdwenen in je eigen leven en de ander heeft je overgenomen, hierdoor ben je voortdurend gericht op alle signalen van de ander. Constant bezig zijn met de verwachtingen van de ander, je aanpassen aan de ander, enzovoorts. Zodat alles weer ‘schijn’ rustig kan worden, maar voordat je het weet kan het weer van vooraf aan beginnen. Blijft er op deze manier nog wat tijd over voor jezelf? Het begin om jezelf te hervinden is een moeizaam proces, maar Suustra kan je helpen het heft in eigen handen te nemen.

Naar volgende dienst: Autisme & ADHD ›

Categories
Recent Posts
Blog Nieuws